woensdag 7 oktober 2009

Monterey - Morro Bay

Helemaal langs de kust rijden. Bochtje links, bochtje rechts. Allemaal strandjes en stops onderweg. Onderwerg ziet nico opeens allemaal witte dingen op het strand liggen. Geen idee wat het is. Of toch wel. Zeehonden. Stranden vol met zeehonden :-)

Eventjes verder kunnen we stoppen bij Piedras Blancas. Kan je best dichtbij de zeehondjes komen!! Het zijn Elephant seals. Ze gooien zad over zich heen om wat af te koelen en ze liggen hier lekker uit te rusten. Soms wel maanden en eten dan eigenlijk niets. Een derde van hun gewicht raken ze kwijt.

De mannetjes gaan naar Alaska. De vrouwtjes naar Canada. Ze komen alleen terug naar deze plek om te bevallen. Wat tussen 20 december en maart gebeurt. Vorig jaar waren er maar liefst 4000 pups geboren hier. Gaaf zeg.

Uiteindelijk route vervolgd naar Morro Bay. Waar we weer geluiden van een zeehond hoorden. En er in de baai ook zien rondzwemmen. Gaaf hoor! En ja hoor, tussen de boten weer een tiental zeehondjes te zonnenbaden. We eten bij de Italiaan met uitzicht op de baai. Daarna nog in de Spa en een hotelkamer met openhaard. Morgen is het al woensdag....

Geen opmerkingen: