vrijdag 2 oktober 2009

Bishop - Yosemity Park - Oakdale * 240 miles*

Overal heerlijke broden, taartjes, cakes en oliebollen. Huh? Ja, in Bischop is een Nederlandse bakkerij. Bakkerij Schat. Puddingbrood, bananen-walnoten brood. Energiebar broodjes. We hadden de hele bakkerij wel leeg kunnen kopen. Dan waren we nu mcdonaldpeople geweest. En blut. We hebben 3 dingetjes meegenomen en heerlijk brood gegeten!!

Onderweg zien we prachtige bergen met sneeuwtoppen. Wordt de omgeving steeds groener en groener. En krijgen we met al die naaldbomen om ons heen erg veel zin in Kerst. Nog maar een week of 12 :-). Dan hebben we onze eigen boom, met lichtjes en wie weet komt Santa ook nog.

In yosemity zijn allemaal beekjes en lodges. Binnen een uurtje kwamen we terecht in een cafeetje waar de houtkachel al lekker brandde. Heerlijk!! cafeetje lag aan een riviertje. Zo mooi! Yosemity is wat mij betreft t mooiste park wat ik tot nu toe gezien heb. In het park zijn allemaal grote lakes. Met ontzettend schoon water. Aan deze kant van de bergen was het koud. Dikke truien en lange broeken aan de ene kant. Een uur later weer de zomeroutfit aan :-). We maken een wandeling door het park. En aan deze kant van de bergen zijn geen meren meer. Liggen de watervallen leeg. Een keer teruggaan in het regenseizoen? Zien we ontzettend veel eekhoorntjes. En wat herten. De beren zien we niet. Nou gelukkig maar....

Voor we het weten zijn we alweer een hele tijd onderweg naar San Francisco. Gelukkig hebben we nog het lekkere brood van het bakkerje :-). In Oakdale besluiten we toch te stoppen. Komen we in een hotel met een binnenzwembad. Trekken we daar nog wat baantjes en zoeken we naar hotels in SF. Dat is altijd onze favoriete hobby, hotel zoeken voor de komende dag...NOT. Hoort erbij en t mooie, het lukt ons altijd weer. We zijn een geweldig team!!!

Geen opmerkingen: