dinsdag 6 oktober 2009

Monterey Bay Aquarium

Vandaag hebben we heel wat uurtjes doorgebracht bij het zeeaquarium. Erg leuk. Erg groot en echt een heeeel mooi aquarium. Opgezet door de dochter van Packert. Van hewlett-packert. Ligt echt direct aan zee en ze gebruiken dus ook het zeewater.

In de ochtend zagen we, terwijl we op het balkon van ons hotel stonden, wat aan zee ligt, zomaar 3 dolfijnen zwemmen. Wilde dolfijnen die hier heerlijk in de baai aan het zwemmen zijn. Bijzonder! In het aquarium geen dolfijnen. Wel wveel anders moois.

Pinguins, zeepaardjes, otters, kwallen, pijlstaartruggen. Vooral de kwallen, die waren erg mooi. De kleuren vooral. En de zeeotters. Die het erg leuk vinden om met dingetjes te spelen. Schijnen slimme diertjes te zijn. En die boven het water heerlijk op hun rug zwemmen en hun buik als dinner-plate gebruiken. Ze kregen hun voer in speelgoed verstopt (speelgoed wat je ook aan de poes en hond geeft). Wat ze erg leuk vinden.

Nooit geweten dat er zoveel zeepaardjes zijn. Zeepaardjes die op zeewier lijken. Alle verschillende kleuren die ze hebben. Ook haaien gezien. Witte haaien. Normaal leven deze haaien niet in gevangenschap. Ze eten dan niet en zijn dan natuurlijk zo dood. De witte haaien die ze hier hebben, "krijgen" ze van vissers die ze per ongeluk vangen. Ze zetten de haaien dan in een groot zwembad in de zee en trainen ze daar om te eten in het wild. Als dat lukt dan worden ze een paar maanden in dit aquarium geplaatst. Tot de haai zijn leefgenoten in het aquarium opeet en dan mag ie weer naar zee, haha.

Opvallend is het ook dat dit aquarium wordt gebruikt als stageplaats van de Marine Biologists. Die in Monterey hun opeidingen hebben in Amerika. Oh ja, we hebben ook nog een bat ray geaaid. Lekker zacht beestje!! De stinger hebben ze eruit gehaald zodat hij je niet kan prikken, nou gelukkig maar.

Na aardig wat uurtjes rond te hebben gelopen tijd voor een taartje. Eindelijk mijn cheeseake gevonden. Lekker!! Wel enorm zwaar op de maag. Tjongejonge... Nico had een lekkere Tompouche, een Napoleon genaamd hier. 'S avonds weer eens gegeten bij Danny's. En op de terugweg voor het eerst eens goed de weg kwijt. Ook wel eens lachen met een NeverLost aan boord.

Morgen verder naar het zuiden, op weg naar Los Angelos....

1 opmerking:

Anoniem zei

hello,hallo, ik vind dat t nu toch wel weer eens tijd wordt voor zuurkoolschotel.. mmmmm
ik heb de slaapkamer voor Danny al gereed...
hihi