donderdag 24 september 2009

Scottsdale - Sedona *142 miles*

Vertrokken uit Scottsdale. De koelbox is natuurlijk geweldig :-). We hebben gewoon atijd lekker drinken, chocolaatjes (heeeeel belangrijk) bij ons en de ijsklontjes zijn bijna overall te krijgen. Eerst het hopen op een takstation. The car was screaming for gas. Wat een festijn dat tanken. Eesrt bedenken hoeveel je nodig hebt, dat betalen en dan maar hopen dat je voor dat bedrag ook benzine nodig hebt. Ik keek de vrouw achter de kassa echt heel raar aan. Dot kan je niet menen. En waarom spreek je niet zoveel Engels, we zitten toch in Amerika? Oke, nu kunnen we tanken, maar wat moet erin? Ehhhhh. Ja, er moet benzine in. Dat was ook nogal een gok ;-).

Weer op pad. Naar Sedona. Kleinere zusje van Grand Canyon. Mooie mountains. Onderweg nog steeds erg veel cactussen. Erg veel mooie prachtige rode bergen. The red Rocks. Erg mooi hoe je gewoon steeds op plateaus aan het rijden bent. Hoog in de bergen en dan is het gewoon overal om je heen weer plat. Het was ongeveer 4000 feet hoog. Heel apart. Zeker als je dan weer aan het dalen bent. Nico vind het dan net alsof hij in de bioscoop is. Zo wijds en mooi is het uitzicht dan. Het is allemaal zo mooi. We raken onze verbazing over al het moois niet kwijt. Gelukkig maar!

We hebben gewandeld in de hitte. Bijna 2 uur. Rondom the Red Rock en zijn grote buurman. Jeetje, wat een tocht. Zo warm. Het is gelukkig wel ietsje koeler hier, maar het blijft heeeeet. Onderweg heel erg veel hagedissen. Allemaal aan het zonnebaden.

Bij het hotel lekker gezwommen en snel naar een van de uitkijkpunten. Niet te beschrijven eigenlijk. De bergen houden maar niet op. Daarna snel naar het volgende punt om de zon onder te zien gaan. De rode rotsen worden dan nog roder en roder.

Geen opmerkingen: