dinsdag 22 september 2009

Los Angeles - Palm Springs 240 KM

Na een trouwerij, 10 uurtjes vliegen, een ander type vliegtuig, dan waar we op hadden ingechecked, dus ook een andere plek, helemaal achterin, lekker dicht bij het drinken en eten, haha, lekker eten, beetje slapen, Pini die lekker druk was, filmpjes kieke, al vroeg in the USA. Zomaar heel snel door de douane heen. Natuurlijk wel eerst vingerafdukkken, nog ff een irisscannetje en ja, dan mag je zomaar the USA binnen lopen. Oh ja, was nog een vraagje, of we ook eten bij ons hadden. Er flitsten wat Evergreens door mijn hoofd en zei "no". En dan sta je buiten. Niets controles. Wat een gemak. Ze zullen wel denken, dat komt uit Amsterdam. Zullen de Amerikanen ook weten dat er een muis liep bij Date D43? Ja, die zat er zomaar wat rond te lopen toen wij nog moesten wachten bij de gate.

Mooi hotel, erg wennen aan het tijdsverschil. In amerika is het 9 uur EERDER dan in Holland. We zijn eerst maar eens gaan slapen. Man, man, moe. Ja en dan wordt je dus lokale tijd om 3uur 's nachts wakker. Natuurlijk wel eerst veel CSI gekeken, veel te dure fles water gekocht, je moet immers wat, en dan maar wat boekjes lezen en vervolgens om 5 uur lokale tijd weer lekker paar uurtjes slapen.

Lekker ontbeten, lang leve wentelteefjes, mmmmm, verse jus d'orange, cakejes, theetje. Toen met het openbare vervoer naar Venice. Lekker goedkoop, haha. En wel zo leuk natuurlijk, kunnen we mooi mensen kijken. Wat een mensen in Venice. En wat een hitte. Bij de zee gaan kijken, zonnebril voor Nico gekocht. Toen een geweldig grappuge (met een u is leuker dan een i, warner, haha) fiets gehuurd. Naar Santa Monica gefietst. Op de Santa Monica Pier geweest. Lekkere lunch gehad. Hamburger natuurlijk :-). De geur van de zee. Lekker. Mooie balonnen en vliegers in de lucht. Veel mensen, lekker druk.

Vanochtend weer lekker vroeg op. Nico is erg van zijn vakantie aan het genieten, erg leuk om te zien. Grote ogen en is erg vrolijk!! Genieten samen lekker van de tijd en de mooie dingen. Na weer een heerlijk ontbijt, de soap van de gehuurde auto. Ging allemaal goed hoor, alleen het geregel, man, man. Ennn, natuurlijk onwijs spannend. Welke auto, waar willen we naartoe?

Gisteren heeft Nico voor het eerst een kusje gekregen van Pini. Na zijn verhaaltje oren op mijn buik en kus op mijn buik. Pini reageert er altijd goed op. Wat ik tot op heden alleen kon voelen. En nu kreeg papa maar zo een schop tegen zijn lippen. GEWELDIG!!
Gisteren ook bepaald om via het zuiden te gaan reizen. San Diego, mmmm, nee, toch maar niet, dus naar Palm Springs.

Garage uitgereden en op naar Palm Springs. Jeetje, wat een winkels, bedrijven langs de weg. Het hield maar niet op. Lang leve de NeverLost, gps dus, het leek wel of we nooit van die bedrijven af zouden komen. Ik zag al allemaal doemscenario's voor me met 3 weken geen uitzicht. Na een pitstop bij de supermarkt werd alles anders.

Eindelijk uitzicht, door de bergen rijden. Nooit gedacht dat hier zoveel bergen zouden zijn. Prachtig. Vlak voor Palm Springs een VVV waar we mooi een goedkoop hotelletjes hebben weten te bbemachtigen. Opvallend trouwens, die amerikanen zijn aardig! We zitten sinds vanmiddag in een mooi hotel, met zwembad en hebben bij de mexicaan heerlijk gegeten. In de regen, hahaha. Nee hoor. ze hebben hier verkoelende luifels. Want ja, het is hier 105 F. Iemand enig idee hoeveel graden dat is. Dat is de puzzel van de dag. Wij gaan weer voor de CSI en bedenken wat we morgen gaan doen.........

2 opmerkingen:

Anoniem zei

105F is 40.5C
dat doe je door eerst 32 aftetrekken en dan te delen door 1.8

bijv. 25C x 1.8 = 45+32 is dus 87F

Anoniem zei

eerder,later,vroeger,
de zon gaat nog steeds in het oosten op, dusssss wij zijn eerder, het is bij jullie wel vroeger maar hier is het inmiddels later... haha..
nu hier 17.45 en bij jullie 08.45...
heb het goed samen