zaterdag 26 september 2009

Grand Canyon - Page *137 miles*

De auto vreet kilometers, weinig benzine. Bestuurder en passagier hebben er weer een daggie opzitten. De ochtend begon weer vroeg. Iets na zonsopgang alweer rise and shining. Eerst naar nog wat uitkijkpunten aan de eastside. Luxe hoor, met ons tweetjes/drietjes kijken naar de mooie grand canyon :).

Toen de wens van Nico. Vliegen in een helicopter boven de Grand Canyon. Ik kan niet anders zeggen dan dat het net is alsof Nico al jaren aan het reizen is. Hij leest 's avonds de boekjes, bedenkt wat leuk is om te doen. Na een tijdje nemen we alles saampies door en weten we wat we kunnen doen. Zo had hij ook bedacht wat vandaag te doen. Wist ie waar we een helikopter konden regelen. En zo zaten we om 09.35 am in de helikopter. Prachtig.

Eerst naar de cayon, daar over de Colorado River heen. Beiden als een kind zo blij. "wat is het prachtig mooi he Piep!!". Nico zijn wens is uitgekomen en ik ben blij dat we het gedaan hebben!! Erg leuk om mee te maken. Beiden nog nooit in een helikopter gezeten. Mooi om mee te maken (met vrouwelijke piloot natuurlijk :-) ). We vlogen niet ver boven de bomen, boven de canyon. Met draaien ging ze er vlak overheen, kewl!. In de verte in the river, zagen we een geel bootje. Die waren vast aan het raften.

Met nog wat tussenstops naar Page gereden. Bij Lake Powell. Hier hebben ze een enorme dam waar ze enorm veel stroom mee opwekken. Waar ze al 1,5 biljoen mee hebben verdiend sinds 1963. Daar hebben we net na het eten op een afstandje naar zitten kijken. Samen gehad over stroom, de verspillig ervan en dat het niet op te slaan is. Dat er veel verspild wordt.

Heerlijk gegeten bij Danny's. Mmmmmm, meatloaf is heerlijk! Zeker met mashed potatoes. Morgen gaan we een kijkje nemen bij de dam. Dagelijks geven ze rondleidingen van een uurtje. Goed voor ons leergierigen!

1 opmerking:

Anoniem zei

het is pure verwennerij, voor jullie dan hé..... nee ik bedoel die ontzettend leuke berichtjes en ook het filmpje en de foto's.
enne hoest met het radio gebeuren in de steets..
toedeloe... pas op voor beren !